Rookgasafvoer

Voor de afvoer van rookgassen uit de cv-ketel van het huis heeft Stand-Up een dakdoorvoer ontwikkeld, met de volgende voordelen:

  • geleverd in de originele dakpan
  • doorvoer in de kleur van de originele dakpan
  • geschikt voor alle modellen en alle kleuren
  • op pannenmaat, 1, 2 of 4 pans
  • geschikt voor nagenoeg elke dakhelling

Dakdoorvoer rookgasafvoer

Het verbrandingsproces voor verwarming en of warm water zorgt ervoor dat er rookgassen vrijkomen uit een cv-ketel. Een rookgasafvoersysteem zorgt ervoor dat deze rookgassen via een rookgasafvoer op een veilige wijze naar buiten worden geleid. Een veilige rookgasafvoer is zeer belangrijk. Wanneer de afvoer niet goed geregeld is, kan dit ernstige gezondheidsklachten veroorzaken.

De dakdoorvoer is het laatste stuk van de rookgasafvoer. Dit is een speciaal eindstuk dat de rookgassen naar buiten leidt en verse lucht aanzuigt. Bij een hellend dak met dakpannen wordt een speciale dakdoorvoerpan gebruikt. Dit is een stuk lood of kunststof waar een plastic doorvoerstuk op vast gemaakt is. Het plastic doorvoerstuk kan los laten van het lood wat voor lekkage zorgt. Ook kan het lood versleten raken waardoor het op den duur ook voor lekkage gaat zorgen.

Kies voor een Stand-Up design

Om het loslaten van het lood en lekkage te voorkomen hebben wij de Stand-Up Design dakdoorvoer rookgasafvoer ontwikkelt. Dit is een combinatie van een doorvoerpijp rookgasafvoer en de originele dakpan. De Stand-Up Design dakdoorvoer rookgasafvoer staat altijd verticaal op het dak, omdat hij afhankelijk van de dakhelling, onder de juiste hoek wordt geproduceerd. Verder wordt de rookgasafvoer in de originele dakpan verwerkt er is dus geen lood nodig.

Voordelen van een Stand-up rookgasafvoer:

Uw dak wint aan kwaliteit met de Stand-Up dakdoorvoer.

Hoe bestel ik mijn eigen dakdoorvoer rookgasafvoer?

Om de perfecte rookgasafvoer te kunnen leveren, hebben wij verschillende gegevens van uw dak nodig. Daarom is het belangrijk tijdens het bestelproces het fabricaat, het model, de kleur van de dakpan, het type doorvoer, de dakhelling en de latafstand door te geven.

Advies voor professionals

Geschikt voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. De Stand-Up wordt veel gebruikt in nieuwbouwprojecten, maar ook voor renovatie en restauratie. Advies nodig over welke dakdoorvoer past? Vraag een offerte aan, of neem contact op.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Akkoord